ADS

RECEPT DANA: PUNJENE JUNEĆE ROLNICE


SASTOJCI:

6 junećih šnicli
3 jaja
1/2 kg šampinjona
2 glavice crvenog luka
2-3 češnja bijelog luka
1/2 l vrhnja za kuhanje
senf
so
biber
Vegeta
peršunov list
oštro brašno
margarin 






1.
Juneće šnicle istući batom za meso. S jedne strane ih posoliti, a s druge strane premazati tanko sa senfom.  Meso ostaviti da odstoji.

2.
Izdinstati crveni luk, dodati pola izrezanih šampinjona i bijeli luk. Sve pirjati dok ne bude mekano. Svježa jaja izlupati, umiješati s gljivama i još malo propržiti te ostaviti da se ohladi.

3.
Na šnicle staviti nadjev, zarolati i učvrsiti  čačkalicama.  Uvaljati rolice u oštro brašno te ih sa svih strana propržiti na margarinu. Zaliti ih juhom (može i običnom vodom) te pirjati dok meso ne omekša uz postepeno dolijevanje tekućine.

4.
Kada je meso mekano, dodati ostatak narezanih šampinjona, lagano prokuhati, dodati Vegetu, so, biber i sitno nasjeckani bijeli luk i peršun. Ukoliko umak nije dovoljno gust, ugustiti ga razrijeđenim oštrim brašnom i vodom. Doliti vrhnje za kuhanje, prokuhati i doraditi okus po potrebi.

5.
Poslužiti s knedlama od hljeba ili ukoliko se žurite, kuhanom rižom ili pire krompirom. Prijatno!

Izvor: coolinarika.com    

Objavi komentar

0 Primjedbe