Sastojci
- Petit kekse oko pola kg
- 1.krema
- staklenka kompota od višnji ili ako imate može i domaće višnje smrznute ili svježe očišćene
- 1 litar vode
- 16 žlica grisa (pšenične krupice)
- 16 žlica šećera
- 2.krema
- 1 litar mlijeka
- 3 pudinga od vanilije
- 8 žlica šećera
- 180 g. margarina ili maslaca
- 3.krema
- 1/2 l vrhnja za šlag
- 3 obična jogurta
- 2 vrečice želatine u prahu
- 3.krema
- 1/2 l vrhnja za šlag
- 3 obična jogurta
- 2 vrečice želatine u prahu
Priprema
-
- 1.
Iz kompota od višnji izvaditi višnje, a u sok doliti vode da bude 1 litra. Ako koristite smrznute višnje , dolijte vodu na višnje da se otope u posudi na vatri da bude ukupno 1 litra tekućine. U toj litri soka ukuhati gris i šećer (višnje izvadite kad sok zavri a kad ukuhate gris natrag vratite višnje u kremu od grisa ).Na kekse koje ste položili u protvan (tepsiju) prelijte vruću kremu od grisa.
- 2.
U 1 litri mlijeka skuhajte 3 pudinga od vanilije i šećer. U hladno dodati margarin. Premazati preko hladne kreme od grisa.
- 3.
Istucite 1/2 vrhnja za šlag, dodati 3 obična jogurta. Rastopiti želatinu u 8 žlica vode ostaviti 10 min da nabubri, otopiti na laganoj vatri i dodati u šlag, dobro izmiksati i odma filati preko kreme od pudinga.
- 1.Iz kompota od višnji izvaditi višnje, a u sok doliti vode da bude 1 litra. Ako koristite smrznute višnje , dolijte vodu na višnje da se otope u posudi na vatri da bude ukupno 1 litra tekućine. U toj litri soka ukuhati gris i šećer (višnje izvadite kad sok zavri a kad ukuhate gris natrag vratite višnje u kremu od grisa ).Na kekse koje ste položili u protvan (tepsiju) prelijte vruću kremu od grisa.
- 2.U 1 litri mlijeka skuhajte 3 pudinga od vanilije i šećer. U hladno dodati margarin. Premazati preko hladne kreme od grisa.
- 3.Istucite 1/2 vrhnja za šlag, dodati 3 obična jogurta. Rastopiti želatinu u 8 žlica vode ostaviti 10 min da nabubri, otopiti na laganoj vatri i dodati u šlag, dobro izmiksati i odma filati preko kreme od pudinga.
0 Primjedbe