ADS

ZA PRAVE GURMANE: PUNJENE TELEĆE ŠNICLE


Sastojci:

4 velike teleće šnicle,

200 g travničkog sira (može i bilo koji drugi bijeli stari sir),

200 g starog kajmaka,

200 g suhog mesa,

1 šolja brašna,

1 šolja prezle,

3 jajeta,

1 šolja ulja,

so, biber.

Priprema:

Šnicle dobro istucajte, posolite i pobiberite.
Na sredinu svake šnicle stavite kajmak, na njega suho meso i komadiće travničkog sira. Krajeve šnicle savijte prema unutra i zarolajte. Ako mislite da će vam sadržaj iscuriti, zabodite u šnicle čačkalice.
Rolane šnicle uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu.
Pecite na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne porumene.
Ukoliko želite na kraju roladu možete preliti vrhnjem za kuhanje ili topljenim sirom.

Izvor:kuharica.avaz.ba

Objavi komentar

0 Primjedbe