Kora:
150 grama margarina
150 grama šećera
4 jaja
30 grama kakaa
200 grama brašna
250 ml mlijeka
1 vrećica praška za pecivo
Krema:
200 ml vrhnja za šlag
200 grama mliječne čokolade
2 čajne žličice kafe
Preljev za koru:
150 ml kuhane crne kafe
Priprema
Krema : Zagrijte vrhnje za šlag i u njemu rastopite čokoladu i kafu, te stavite na 3-4 sata u frižider da se dobro ohladi.
Dobro ohlađeni šlag s čokoladom izmiksajte dok ne dobijete kremu
Kora : Margarin sobne temperature dobro izmješajte sa šećerom pa dodajte jedno po jedno jaje, te postepeno sve ostale sastojke.
U namazan kalup veličine 20x30 pretresite smjesu za koru te je pecite na 180 stupnjeva oko pola sata.
Pečenu koru natopite kuhanom crnom kafom.
Kremu namažite po ohlađenom biskvitu i ukrasite po želji.
Izvor : coolinarka.com
0 Primjedbe